TABLOURI | ARTA DECORATIVA | STATUETE SI SCULPTURI | ARTEFACTE ISTORICE | ICOANE | ARTA POPULARA
Koobart este un studio multidisciplinar specializat în fotografierea obiectelor de artă folosind tehnici menite să nu distorsioneze, modifice sau altereze calitatea culorilor sau formelor. Serviciile noastre sunt menite să vină în ajutorul artiștilor, consumatorilor de artă și muzeelor pentru centralizarea și arhivarea imaginilor digital în scopul conservării patrimoniilor acestora și/sau promovarea acestora la nivel internațional.
Fotografierea tablourilor a reprezentat din totdeauna unul din pașii esențiali de după finalizarea lor. La fel ca și inramarea, fotografierea, este un proces care necesită înțelegerea obiectului și multe cunoștințe tehnice. Ne-au trecut prin studio multe pânze iar adevărata provocare a fost să găsim schemele de iluminare potrivite fiecărui material folosit. Astfel primim lucrări în: ulei, acrilic, tehnică mixtă, acuarelă, guașă.
Sculptorul nu ne spune niciodată întrega poveste dintr-un singur unghi, el/ea caută să ascundă detalii în cele mai neimaginate colțuri, dând sens unic fiecărui detaliu. Prin fotografia de sculptură ne antrenăm să înțelegem mesajul mai întâi mai apoi să căutăm acele perspective care pot face cinste sub cea mai pură formă complexității lucrării. Vom menționa, cu toate că nu mai considerăm necesar, că fiecare piesă va avea mai multe cadre în portofoliu, de oricâte este nevoie să-i redăm frumusețea și complexitatea.
Icoanele ca parte a Artei Vechi Românești, sunt opere de o inegalabilă valoare artistică, istorică și documentară, definitorie pentru spiritualitatea națională. Funcțiile acesteia sunt nenumărate, de la “împodobirea” bisericilor, la educarea creștinilor și protejarea lor la funcția liturgică. Acest șir de fapte duce la venerarea sau „cinstită închinare" la icoană. Nume mari precum Nicolae Grigorescu și-au dedicat parte din activitate făurind aceste podoabe. Studioul nostru primește spre fotografiere icoane pe sticlă, icoane pe lemn sau icoane din argint.
A născut în timp unele din cele mai spectaculoase creații ale omului punând în valoare imaginația și priceperea acestuia. Obiectele prezentate astăzi în mai toate muzeele mari ale lumii pentru valoarea lor estetică, au avut inițial funcții prin excelență practice. Artă decorativă a luat sub umbrela ei o serie de obiecte diametral opuse estetic, iar prin studioul nostru au trecut piese de mobilier, ceramică, sticlă, piese din metal și textile.
Lucrul cu artefactele presupune o grijă aparte, de cele mai multe ori acestea aflându-se în condiții precare. Fotografierea acestora se face în scop de documentare iar alături de obiectul în sine, în cadru, se adaugă elemente ajutătoare precum: fișe, instrumente de măsurare sau colorimetru liniar, care ajută la identificarea și procesarea lor ulterioară. Fiind cu precădere obiecte tridimensionale, acestea necesită fotografiere din mai multe unghiuri. Ne mândrim cu piese fotografiate din multe civilizații străvechi precum: China, India, Thailanda, Nepal, Etiopia, Mesopotamia, precum și antichități grecești și romane.